10 redenen om een iPhone te kopen voor € 800

Prijsbeleid van Apple laat over een verbijsterde consument (die 10 jaar geleden zou hebben gedacht dat een telefoon drie keer de prijs van sommige TV? Zou zijn) En toch is de iphone 6 beloften aan de verkoop records te breken . Het lijkt volkomen onredelijk tot 800 euro in een telefoon ... en toch buiten de rages en merk er objectieve redenen in te stemmen met deze prijs te betalen voor dit apparaat.

Het vergelijken van de iPhone 6-800 € tot een vermelding Huawei 200 €, we toch het gevoel dat de twee producten zijn vergelijkbaar (ontwerp in de buurt, dicht bij huis-scherm, camera 8M ...)

In werkelijkheid, voorbij de hype en het gewicht van het merk, iphone 6 verkoopt goed, want het is veel meer dan een telefoon, en het biedt vele andere functies.

Hier is een poging om de prijs van de telefoon te rechtvaardigen door de waardering van elk van haar taken aan de verkoopprijs van een apparaat met slechts één functie:

1) Telefoongesprekken: 40 € (prijs van een elementaire functie telefoon)
2) SMS, MMS en e-mail applicaties: 50 €
3) Camera: 100 € (prijs van een branded camera 8MB)
4) Camcorder: 150 € (prijs van een basistype van Samsung camcorder)
5) GPS met geïntegreerde oplage: 100 € (prijs van een TomTom GPS-basis)
6 °) Game console: 80 € (prijs van een oude playstation generatie)
7 °) draagbare TV: € 100 (prijs van een mobiele TV)
8 °) Ipod / MP3-speler ingebouwd: 50 € (prijs van een iPod-ingang bereik)
9 °) Powerpoint Mobiel: 30 €
10 °) draagbare Tour Guides: 50 € (het huren van een audiogids in een museum: minimum 10 €)
11 °) koopjes detector en shopping guide: 50 €

Waardering iphone 6 door de som van de waarden van de belangrijkste kenmerken: 750 €
Als we de waarde die aan elke functie, komen we uit op een prijs die dicht bij de werkelijke verkoopprijs van een 64GB iPhone 6 (minimale ruimte om te kunnen om te zetten in hoofdcamera).

Als we dit alles, een fundamentele (het gebruiksgemak en de kwaliteit van het product design: Android-telefoon gebruikers zullen zien wat ik bedoel), begrijpen we als Apple durfde een van verkopen de duurste in de geschiedenis van de mobiele telefoons. De prijs is dus gerechtvaardigd door het feit dat het is uitgegroeid tot de game console, camera, camcorder, tv, gids boek en het doen van uw grootste deel van haar gebruikers. Dit was het geval met de vorige versies van de iPhone, maar de iPhone 6 wordt veel minder gekocht voor zijn primaire functie: bellen. sa fonction première : téléphoner.